Odgovor Prištini: Ne možete nas razbiti - BIGportal.ba
Region Vijesti

Odgovor Prištini: Ne možete nas razbiti

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručio da pritisci koji dolaze sa raznih strana uoči parlamentarnih izbora na KiM ne mogu da razbiju srpsko jedinstvo.

Simić je, reagujući na odluku privremenih institucija u Prištini da zabrani dolazak zvaničnika Srbije na KiM uoči izbora 6. oktobra, rekao da će se pokazati da pritisci i nasilje ne mogu da urode plodom.

“Pokazalo se da oni ne razumeju ko su i šta su Srbi i da ćemo, što nas više pritiskaju, mi biti složniji, okupljeni oko Srpske liste i u nedelju pokazati da pretnje, nasilje i pritisci ne mogu da urode plodom i razbiju srpsko jedinstvo koje smo teškom mukom izgradili prethodnih godina”, rekao je Simić za Prvu televiziju.

On je istakao da su pritisci od početka kampanje veliki, da je prvo zabranjeno pravo glasa hiljadama Srba, posebno na severu KiM, da je zabranjen spot Srpske liste…

“U četiri dana smo imali pritiske na sve strane, ne samo institucionalno nasilje, već i podmukle pritiske koji dolaze od strane onih koji su privatni Srbi albanskih partija i određenih ambasada u Prištini koji žele da razbiju srpsko jedinstvo”, naveo je on.

Simić je istakao da Srpska mora da osvoji deset mesta u parlamentu kako bi imala političku snagu da zaštiti Srbe, omogući vezu Srba sa KiM s centralnom Srbijom i bude “potpora” pregovaračkom timu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima sa Prištinom.

“Jedino Srpska lista sa deset mandata može da garantuje opstanak srpskih institucija na KiM, jer napadi koji dolaze prema Srpskoj usmereni su protiv srpskih institucija, plata i penzija i socijalnih davanja koje Srbija odvaja”, rekao je Simić.

Govoreći o kazni od 30.000 evra zbog predizbornog spota Srpske liste, Simić je rekao da je ta cena mala da bi bilo koji Srbin odsutao od svoje otadžbine. “Mi od Srbije nismo odustali ni pod gumenim i bojevim mecima, a kamoli pod kaznama i izmišljenim pričama”, rekao je Simić.

On je naveo i da spot znači da Srbi nikada neće odustati da se bore za bolji život na KiM, što je, kaže, i osnovno načelo Srpske liste.

B92

Danas objavljeno

Dodik: Putina sam upoznao s našim viđenjem stanja u BiH

M.

Sahranjen Milutin Mrkonjić, Dačić: Putuj u večnost, dragi ćale

M.

EU prognozira: Omikron bi mogao da zauzme mesto delta soju

M.

Ostavite komentar