Odgovor Makronu: Licemjerno - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Odgovor Makronu: Licemjerno

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu francuskog predsednika o Belorusiji, rekavši da je Makron licemeran.

Zaharova je izjavila danas da bi predsednik Francuske Emanuel Makron trebalo da pozove na pružanje podrške onima koji protestuju u Evrooskoj uniji, a ne učesnicima protesta u Belorusiji.

Kako navodi agencija Tass, Zaharova je time reagovala na Makronovu jučerašnju izjavu da EU mora da ostane mobilisana u pružanju podrške učesnicima mirnih protesta u Belorusiji, koji su izbili posle predsedničkih izbora u toj zemlji, održanih 9. avgusta.

“Kada će on (Makron) pozvati EU na mobilizaciju u cilju pružanja podrške stotinama hiljada demonstranata na protestima ”žutih prsluka”, koji na miran način žele da obezbede poštovanje svojih prava, slobode i suvereniteta?”, napisala je Zaharova u objavi na “Fejsbuku”.

“Kada će EU početi da se proaktivno mobiliše u znak podrške protestima koji se odvijaju na njenoj teritoriji?”, dodala je ona, ističući da je Makronov poziv licemeran.

B92

Danas objavljeno

Protesti zbog kovid propusnica u Rimu

M.

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Ostavite komentar