"Odgovor Kine na koronu poput odgovora na Černobilj" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Odgovor Kine na koronu poput odgovora na Černobilj”

Robert O’ Brajen uporedio je način na koji je Kina odgovorila na pandemiju kovida 19 sa odgovorom Sovjetskog Saveza na Černobiljsku nuklearnu katastrofu.

“Njihovo zataškavanje virusa otići će u istoriju, zajedno sa Černobiljem. Gledaćemo specijal HBO o tome za 10 ili 15 godina”, rekao je O’ Branen, savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost, aludirajući na nedavno emitovanu miniseriju “Černobilj”, koja je snimljena u produkciji HBO i Skaja.

O’ Brajen, u intervjuu za En-Bi-Si, tvrdi da je Peking od novembra znao šta se događa sa virusom, koji je potekao iz Vuhana, ali da je lagao Svetsku zdravstvenu organizaciju i sprečio stručnjake iz inostranstva da pristupe informacijama, prenosi Rojters.

On je optužio Kinu da je pustila virus u svet, koji je uništio bilione dolara americke ekonomije.

Komentarišući kakve će biti posledice pandemije po novi trgovinski sporazum između SAD i Kine, O’ Brajen je rekao “da smo sada u veoma drugačijem svetu” od onog kada su počeli pregovori, dodaje Politiko.

“Želimo dobre odnose sa Kinom i sa kineskim narodom, ali nažalost, vidimo samo akciju za akcijom kineske Komunističke partije, koja to otežava”, poručio je O’ Brajan.

b92

Danas objavljeno

Preminuo Aki Rahimovski

Zeljka

Slovenija: Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom

M.

Nestali mladić iz Splita sinoć bio aktivan na Viberu

M.

Ostavite komentar