Odgovor "izdajica" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Odgovor “izdajica”

Njemačka ministarka spoljnih poslova objasnila zašto se Nemačka još uvek nije priključila slanju dodatnih trupa NATO-u, zbog tenzija oko Ukrajine.

Naime, Analena Baerbok postavila je jasno granicu, rekavši pred današnji sastanak ministara spoljnih poslova članica EU da treba shvatiti da teritorija NATO članica i teritorija Ukrajine nije isto.

“U Ovako kritičnoj situaciji veoma je važno da shvatimo razliku,između NATO teritorije i teritorije Ukrajine”, rekla je ona novinarima u Briselu, pa dodala:

“Kao članica NATO, mi se solidarišemo sa Ukrajinom i naravno, shodno tome, stojima kao Alijansa zajedno, ali ne smemo da mešamo stvari i zbunjujemo oko toga šta je teritorija Ukrajine, a šta NATO saveznika.”

Baerbok je istakla da Evropljani i Amerikanci razmatraju različita scenarija kada je reč o odgovoru na ukrajinsku krizu.

Gradonačelnik KIjeva Vitalij Kličko, podsetimo, odluku Nemačke da se ne priključi “histeriji” oko slanja dodatnih NATO trupa Baltičke zemlje zbog napetosti oko Ukrajine i Rusije, nazvao je izdajom.

Danas objavljeno

Lavrov 7. juna u Beogradu

M.

Dodik ističe da će biti obezbijeđeno finansiranje izbora

M.

Bivši banjalučki muftija Kozlić osumnjičen za zloupotrebe teške 1,5 miliona KM

M.

Ostavite komentar