Odgođeno suđenje Sefiću, nije se pojavio Salihović, sudija naredio njegovo privođenje - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Odgođeno suđenje Sefiću, nije se pojavio Salihović, sudija naredio njegovo privođenje

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću, jer se Amar Salihović, jedan od pomagača Sefića, nije pojavio u sudnici. Sudija Igor Todorović je izdao naredbu Sudskoj policiji za njegovo privođenje te je novi termin zakazao za danas u 12 sati. Branilac Amara Salihovića Rusmir Karkin je…

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću, jer se Amar Salihović, jedan od pomagača Sefića, nije pojavio u sudnici.

Sudija Igor Todorović je izdao naredbu Sudskoj policiji za njegovo privođenje te je novi termin zakazao za danas u 12 sati.

Branilac Amara Salihovića Rusmir Karkin je kazao da nema kontakt s klijentom, jer često mijenja brojeve telefona.

Kako saznaje avaz.ba policija je već krenula da traži Salihovića, a, ukoliko ga ne pronađu, sudija će biti primoran odgoditi ročište.

Podsjećamo, Sefić se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Sefić je bio osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Vrhovni sud FBiH presudu je poništio i predmet vratio na ponovno suđenje.

Prema navodima iz optužnice, Sefić se tereti da je Golfom 6, krećući se brzinom od skoro 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio Agić i Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Nakon nesreće je pobjegao, ali je ubrzo lociran i uhapšen u Srbiji.

NN

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar