Odgođen sudski pretres u slučaju ubistva Krunića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Odgođen sudski pretres u slučaju ubistva Krunića

U banjalučkom Okružnom sudu održan je glavni pretres za ubistvo Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića. Bilo je predviđeno i svjedočenje dvojice svjedoka odbrane Sretena Popovića i Drage Dujakovića.

Međutim, pretres je odgođen za 1. novembar zbog prigovora odbrane na izmjenu dva nova člana sudskog vijeća.

Odbrana je smatrala da je trebala biti obaviještena o izmjenama te da dva nova člana vijeća treba da se izjasne o ovom slučaju i potvrde da su preslušali i pregledali sve dosad iznesene dokaze. Međutim, predsjednik sudskog vijeća je smatrao da to nije zakonska obaveza te je odbrana uložila prigovor kojim tvrdi da je to prvi put da se novi članovi ne izjasne, te zatražila odlaganje pretresa.

Slaviša Krunić i Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019.godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša. Prema optužnici, direktni izvršioci ubistva bili su optuženi Benedi Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre.Kao saučesnici navedeni su Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u Krunićevom „Sektor Sekjuritiju“.

(BN)

Danas objavljeno

U Belgiji pooštrene restrikcije zbog virusa korona

M.

Direktor SZO: Zbog omikrona ne treba mijenjati postojeće vakcine

M.

Hrvatska privela antivaksere, sumnjiče se za podsticanje terorizma

M.

Ostavite komentar