Odbrojavanje počelo: Još 90 dana nade za TikTok - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Odbrojavanje počelo: Još 90 dana nade za TikTok

Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je izvršnu odredbu koja bi trebalo da prisili kineski ByteDance da proda američki odsek svoje popularne aplikacije TikTok u roku od 90 dana.

“Postoje čvrsti dokazi koji me navode da verujem da ByteDance može da zapreti nacionalnoj sigurnosti SAD”, stoji u odredbi.

Prema odredbi, kompanija ByteDance mora da uništi sve kopije podataka sa TikToka koje su povezane sa američkim korisnicima, i da o tome obavesti Odbor za strana ulaganja u SAD.

Analitičari procenjuju kako je ova izvršna odredba zapravo pozitivna za ByteDance i TikTok, jer im daje više vremena za reakciju. Naime, prethodna odredba zapretila je izbacivanjem TikToka iz prodavnica aplikacija u SAD posle 15. septembra.

Podsetimo, pod Trampovim pritiskom ByteDance je ušao u pregovore o prodaji američkog dela TikToka kompaniji Microsoft, a kao potencijalni kupac spominjao se i Twitter, ali su oni brzo odustali.

Microsoft je potvrdio da je ušao u pregovore o kupovini TikToka u SAD, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu što bi, prema nekim procenama, moglo da ih košta između 10 i 30 milijardi dolara.

Danas objavljeno

Novi Dell monitori imaju izdižuću kameru i mikrofone sa utišavanjem buke

Vanja A

Novi MacBook Pro modeli bi mogli imati izrez u displeju

Vanja A

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Ostavite komentar