Odbojkaši Srbije u Berlinu vade vizu za Igre u Tokiju 2020. - BIGportal.ba
Odbojka Sport

Odbojkaši Srbije u Berlinu vade vizu za Igre u Tokiju 2020.

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je sastave turnira Kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020, koji će se odgirati od 4. do 12 januara.

Odbojkaši Srbije, aktuelni prvaci Evrope, igraće na turniru Evropskih kvalifikacija za OI u Berlinu od 5. do 10. januara.

Domaćini u konkurenciji odbojkaša biće Berlin (Nemačka), Kairo (Egipat), Đangmen (Kina), Santjago (Čile) i Vankuver (Kanada), a u konkurenciji odbojkašica turniri će organizovati Apeldorn (Holandija), Jaunde (Kamerun), Nakon Račasima (Tajland), Manisales (Kolumbija) i Santo Domingo (Dominikanska Republika).

Sastavi grupa ce biti određeni po sistemu serpentine, na osnovu rang liste CEV, a to znači da bi u konkurenciji odbojkaša u Berlinu u B grupi trebalo da igraju: Srbija, Francuska, Bugarska i Holandija, a u A grupi: Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman na OI 2020, koje su na programu od 24. jul do 9. avgusta u Tokiju, izboriće samo pobednici grupa.

Učešće na OI u konkurenciji seniorki do sada su izborili Japan kao organizator, Srbija, svetski i evropski prvak i vicešampion Olimpijskih igara, Kina, SAD, Brazil, Rusija i Italija.

Kartu za Tokiju kod odbojkaša obezebdili su Japan, Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina.

Danas objavljeno

Lajović poslao Fučoviča kući, Kecmanović rutinski, Đere se oprostio od Melburna, Hačanov i Beretini se namučili

Zeljka

Jokić dominirao pored Gobera, ali Juta je jači tim, Voriorsi nemoćni, Raspucani Buker

Zeljka

Đoković se vraća u Srbiju!

Zeljka

Ostavite komentar