Odbojkaši Srbije u Berlinu vade vizu za Igre u Tokiju 2020. - BIGportal.ba
Odbojka Sport

Odbojkaši Srbije u Berlinu vade vizu za Igre u Tokiju 2020.

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je sastave turnira Kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020, koji će se odgirati od 4. do 12 januara.

Odbojkaši Srbije, aktuelni prvaci Evrope, igraće na turniru Evropskih kvalifikacija za OI u Berlinu od 5. do 10. januara.

Domaćini u konkurenciji odbojkaša biće Berlin (Nemačka), Kairo (Egipat), Đangmen (Kina), Santjago (Čile) i Vankuver (Kanada), a u konkurenciji odbojkašica turniri će organizovati Apeldorn (Holandija), Jaunde (Kamerun), Nakon Račasima (Tajland), Manisales (Kolumbija) i Santo Domingo (Dominikanska Republika).

Sastavi grupa ce biti određeni po sistemu serpentine, na osnovu rang liste CEV, a to znači da bi u konkurenciji odbojkaša u Berlinu u B grupi trebalo da igraju: Srbija, Francuska, Bugarska i Holandija, a u A grupi: Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman na OI 2020, koje su na programu od 24. jul do 9. avgusta u Tokiju, izboriće samo pobednici grupa.

Učešće na OI u konkurenciji seniorki do sada su izborili Japan kao organizator, Srbija, svetski i evropski prvak i vicešampion Olimpijskih igara, Kina, SAD, Brazil, Rusija i Italija.

Kartu za Tokiju kod odbojkaša obezebdili su Japan, Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina.

Danas objavljeno

“Ukrao” Srbiji Olimpijske igre, pa izgubio 20 kilograma i preživio dramu

Zeljka

Orlando dao 50 miliona mladom centru

Zeljka

Tenis bez Velike trojke: Svi polufinalisti van Top 25

Zeljka

Ostavite komentar