Odbojkaši Srbije Ligu nacija kreću iz Krakova, odbojkašice u Nišu čekaju Holandiju, SAD i Tajland - BIGportal.ba
Odbojka Sport

Odbojkaši Srbije Ligu nacija kreću iz Krakova, odbojkašice u Nišu čekaju Holandiju, SAD i Tajland

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je gradove domaćine ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Odbojkaši Srbije, aktuelni prvaci Evrope, igraće u Kraljevu, Krakovu, Braziliji, San Huanu i Kalgariju u takmičenju koje se održava od od 22. maja do 5. jula.

Mečevi odbojkaša igraće se od petka do nedelje.

Srbija će u okviru prvog vikenda (od 22. do 24. maja) igrati u 3. grupi u “Tauron Areni” u Krakovu sa domaćinom Poljskom, Italijom i Slovenijom.

Drugi vikend će se odigrati od 29. do 31. maja, a Srbija će igrati u 7. grupi u dvorani “Nilson Nelson” u Braziliji kada će rivali Srbije biti domaća selekcija, Francuska i Japan.

Reprezentacija Srbije će potom od od 5. do 7. juna u “Hali sportova” u Kraljevu biti domaćin SAD, Iranu i Nemačkoj u okviru 10. grupe trećeg vikenda.

Tokom četvrtog vikenda (12 – 14. jun), Srbija će igrati u 14. grupi u dvorani “Aldo Kantoni” u San Huanu, u Argentini, sa domaćinom, Rusijom i Bugarskom.

Peti vikend je na programu od 19. do 21. juna, a Srbija će igrati u 17. grupi u “Vinsport Areni” u Kalgariju, u Kanadi, sa domaćinom, Australijom i Kinom.

Finalni turnir trećeg izdanja Lige nacija u konkurenciji odbojkaša odigrati od 1. do 5. jula u Torinu.

Pored Italije, plasman na Finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije biće domaćin drugog vikenda ovogodišnjeg izdanja Lige nacija. Holandiji, Tajlandu i SAD u Nišu.

Kako je saopštila Svetska odbojkaška federacija (FIVB), svetske i evropske šampionke u Nišu dočeaće Holandiju, Tajland i SAD.

Drugi vikend na programu je od 26. do 28. maja, a utakimice će se igrati u hali “Čair”.

U okviru prvog vikenda, od 19. do 21. maja, Srbija će igrati u 3. grupi dvorani “Pala Džordž” u Montikjariju, u Italiji, sa domaćinom, Turskom i Poljskom.

Treći vikend će se odigrati od 2. do 4. juna, a Srbija će igrati u 11. grupi u “Makao forumu” u Makauu sa domaćinom Kinom, Brazilom i Belgijom.

Tokom četvrtog vikenda, od 9. do 11. juna, Srbija će igrati u 14. grupi u “Ufa areni” u Ufi, u Rusiji, sa domaćinom, Korejom i Kanadom.

Poslednji, peti vikend na programu je od 16. do 18. juna, a Srbija će gostovati u Tojami u Japanu u 20. grupi. Pored Japana, rivali biće Nemačka i Dominikanska Republika.

Finalni turnir će se odigrati od 1. do 5. jula u Kini.

Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Danas objavljeno

Bogdanović preskače majstoricu?

V.R.

Levandovski: Jednostavno je kliknulo

V.R.

Miloš Raonić ne igra na Vimbldonu

V.R.

Ostavite komentar