6. Aprila 2022.

Odblokirani računi BHRT-a

Big Portal

Ova vijest obradovaće 870 radnika BHRT-a koji zbog teške situacije javnog servisa nisu dobili zarađene plate.

Ovo za sada ne znači kraj svim finansijskim problemima BHRT-a jer i dalje postoji veliki problem s naplatom RTV takse te dugovanjima koja RTRS ima prema BHRT-u.

“Računi su odblokirani. Radnici mogu očekivati normalizaciju rada i da će BHRT konačno s odblokiranim računima se polako vraćati u normalu do okončanja sudskih presuda s RTRS-om i konačnog prijedloga, prije svega državne vlasti i Parlamenta BiH, oko naplate RTV takse jer ovo sada ne funkcionira. Ta sredstva nisu dovoljna za normalnu funkcioniranje BHRT-a, osim za isplatu plata. Nama to nije jedini i primarni cilj jer mi građanima BiH moramo osigurati kvalitetan program i biti javni servis sa svim svojim produkcijskim kapacitetima. Nažalost samo za plaze to nije faktički rješenje. Rješenje je da imamo naplatu RTV taksu koja će omogućiti veći budžet BHRT-u, samim tim i za plaće i sve ostale produkcijske potrebe”, rekao je za Klix.ba Seid Masnica, urednik BHRT-a.

Iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u ranije su poručili da neki nijemo posmatraju kako se BHRT već godinama i decenijama sistemski urušava od strane istih sila koje sistemski urušavaju i državu Bosnu i Hercegovinu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare