Odbjegli lav još nije pronađen u Budvi, nadležni poručuju da je situacija ozbiljna - BIGportal.ba
Region Vijesti

Odbjegli lav još nije pronađen u Budvi, nadležni poručuju da je situacija ozbiljna

Mladunče lava, koje odnedavno slobodno šeta na području budvanske opštine, ipak, nije pronađeno, a u potragu će se od danas, kao pomoć policiji i građanima, uključiti i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Darko Saveljić iz Agencije za zaštitu životne sredine kaže za Vijesti da je taj lav mladunče, ali da oni brzo rastu.

“Za dva, tri meseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna”, rekao je Saveljić.

Istakao je da Crna Gora poslednjih godina ima “užasnih problema” sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući društvenim mrežama.

Saveljić je ukazao da je Agencija došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz i dozvole za držanje.

“Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore”, istakao je Saveljić.

Pojasnio je da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji tako što će organizovati svoje volontere, dronove…

“Takođe, opština Budva je pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spašavanja”, dodao je Saveljić.

Navodi i da nije ljubitelj zooloških vrtova, te da smatra da su to “nekakvi kazamati gdje životinje stvarno pate, jer divlja životinja, a posebno životinja prostranstava pati u kavezima”.

Danas objavljeno

Zbog štrajka pilota u Njemačkoj otkazano stotine letova

M.

Stravični detalji napada na Tajlandu: Bivši policajac napravio masakr u centru za njegu djece

M.

Vulin: Brisel podmuklo uveo prvi paket sankcija Srbiji

M.

Ostavite komentar