Odbijene žalbe advokata: Zeljković i saučesnici ostaju iza rešetaka - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Odbijene žalbe advokata: Zeljković i saučesnici ostaju iza rešetaka

Okružni sud u Banjaluci odbio je žalbe advokata osumnjičenih u aferi “Korona ugovori” i potvrdio raniju odluku o jednomjesečnom pritvoru, potvrđeno je portalu Srpskainfo u Okružnom sudu Banjaluka.

Postupajuće vijeće Okružnog suda u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, je odlučujući o žalbama Republičkog javnog tužilaštva i branioca osumnjičenih B.Z, S.B, S.M. i D.D. izjavljenim na rješenje sudije za prethodni postupak ovog suda, donijelo rješenje kojim su odbijene kao neosnovane žalbe branilaca osumnjičenih, dok je žalba Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Banjaluka odbačena kao nedopuštena- navodi se u odgovoru Okružnog suda Banjaluka.

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS i ostali osumnjičeni tako će iza rešetaka ostati najmanje mjesec dana, ukoliko naravno Republičko javno tužilaštvo ne zatraži produženje pritvora, nakon isteka ovog roka.

Osim Zeljkovića iza rešetaka ostaju i Dragan Dubravac, direktor firme “Promeding”, Slavko Bojić, direktor firme “Procontrol” i Saša Marković, vlasnik turističke agencije “Travel for fan”.

Svi oni osumnjičeni su za najteži oblik zloupotrebe službenog položaja za koji je zaprijećena kazna zatvora do 15 godina, a terete ih da su pričinili štetu budžetu RS u iznosu od 790.000 maraka.

Zeljković i saučesnici su od marta do maja prošle godine u dva odvojena slučaja završili dva javna poziva za nabavku medicinskih maski, odijela i zaštitne opreme i to pregovaračkim putem.

U ovim slučajevima prema navodima iz istrage, privatne firme domogle su se nezakonite zarade u ukupnom iznosu od 790.000 maraka, a za ovaj iznos oštećen je budžet RS.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Protesti protiv kovid mjera u Ljubljani

M.

“Sudija svjesno prekršio zakon” Draganu Borovčaninu 16 mjeseci zatvora

M.

“Kovid propusnice su samo početak, nećemo tu stati”

M.

Ostavite komentar