22. Septembra 2021.

Odbijene žalbe advokata: Zeljković i saučesnici ostaju iza rešetaka

Big Portal

Postupajuće vijeće Okružnog suda u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, je odlučujući o žalbama Republičkog javnog tužilaštva i branioca osumnjičenih B.Z, S.B, S.M. i D.D. izjavljenim na rješenje sudije za prethodni postupak ovog suda, donijelo rješenje kojim su odbijene kao neosnovane žalbe branilaca osumnjičenih, dok je žalba Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Banjaluka odbačena kao nedopuštena- navodi se u odgovoru Okružnog suda Banjaluka.

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS i ostali osumnjičeni tako će iza rešetaka ostati najmanje mjesec dana, ukoliko naravno Republičko javno tužilaštvo ne zatraži produženje pritvora, nakon isteka ovog roka.

Osim Zeljkovića iza rešetaka ostaju i Dragan Dubravac, direktor firme “Promeding”, Slavko Bojić, direktor firme “Procontrol” i Saša Marković, vlasnik turističke agencije “Travel for fan”.

Svi oni osumnjičeni su za najteži oblik zloupotrebe službenog položaja za koji je zaprijećena kazna zatvora do 15 godina, a terete ih da su pričinili štetu budžetu RS u iznosu od 790.000 maraka.

Zeljković i saučesnici su od marta do maja prošle godine u dva odvojena slučaja završili dva javna poziva za nabavku medicinskih maski, odijela i zaštitne opreme i to pregovaračkim putem.

U ovim slučajevima prema navodima iz istrage, privatne firme domogle su se nezakonite zarade u ukupnom iznosu od 790.000 maraka, a za ovaj iznos oštećen je budžet RS.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare