9. Jula 2021.

Odbijen zahtjev da se 11. jul proglasi za Dan žalosti u BiH

Big Portal

Za predloženu tačku bilo je 6 glasova za (ministri iz reda Bošnjaka), dok su četiri glasa bila protiv (ministri iz reda srpskog naroda), prenosi portal “Klix.ba”.

U skladu sa Zakonom o Savjetu ministara BiH i Poslovniku o radu za konačnu odluku potrebno je obaviti i drugi krug glasanja, ali pretpostavlja se da će i nakon drugog kruga glasanja odluka vjerovatno ostati ista.

Podsjetimo, nedavno je predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija komentarisao prijedlog ministra spoljnih poslova Bisere Turković o proglašenju 11. jula za Dan žalosti na području Bosne i Hercegovine.

“Žao mi je što je ministar Turković istupila, u najmanju ruku na nekorektan način u medijima, posebno imajući u vidu činjenicu da je mogla čuti sta je tačno rečeno na sjednici Predstavničkog doma da je bila prisutna, ili u krajnjoj liniji, informisati se direktno telefonskim putem u vezi odluke o proglašenju Dana žalosti na teritoriji BiH 11. jul. Kao predsjedavajući Savjeta ministara nikada nisam odbio niti jedan telefonski poziv, kao ni razgovor o bilo kom pitanju, pa tako ne bih ni o ovom”, rekao je Tegeltija.

(Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare