14. Oktobra 2022.

Odbijen Trampov zahtjev

Big Portal

Tramp je zahtevao da nezavisni arbitar pregleda više od 100 poverljivih dokumenata, koje je FBI zaplenio u njegovom domu na Floridi.

Sudije su odbile Trampov hitni zahtev od 4. oktobra, u kome je tražio da ukinu odluku federalnog apelacionog suda koja je sprečila arbitra da pregleda više od 100 dokumenata označenih kao poverljivi, koji su bili među otprilike 11.000 dokumenata zaplenjenih u njegovom imanju Mar-a-Lagu u Palm Biču 8. avgusta, preneo je Rojters.

Nijedan od devet sudija nije izneo javno neslaganje u vezi sa ovom odlukom, koja je usledila dva dana nakon što ih je Ministarstvo pravde SAD pozvalo da odbiju Trampov zahtev i da tajne dokumente drže van ruku arbitra.

Federalni zvaničnici dobili su sudski nalog za pretres Trampove rezidencije nakon sumnje da on nije vratio sve poverljive dokumente koji su bili u njegovom posedu nakon završetka predsedničkog mandata.

Istražitelji su tražili dokaze o potencijalnim krivičnim delima vezanim za nezakonito zadržavanje informacija o nacionalnoj odbrani i ometanje federalne istrage.

Tramp je negirao da je počinio krivično delo i nazvao istragu politički motivisanom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare