Odbacili WhatsApp; Vlast komunikaciju seli na Signal - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Odbacili WhatsApp; Vlast komunikaciju seli na Signal

Konzervativna stranka u Velikoj Britaniji odustala je od korišćenja aplikacije WhatsApp za internu komunikaciju, nakon što su se součili sa brojnih curenjima informacija. Novi alat za bezbednu razmenu poruka u internoj komunikaciji – Signal.

Signal, koji se predstavlja kao alternativa WhatsApp-u koji je vlasništvu Facebooka, ponosi se svojim ultra sigurnim funkcijama privatnosti i ima mogućnost da poruke automatski nestanu nakon određenog vremenskog perioda, čineći ga težim za praćenje komunikacije.

Ova aplikacija koju je podržao i Edvard Snouden, obećava visokošifrovanu komunikaciju bez oglasa i obećava da niko neće moći da čita korisničke poruke i vidi pozive.

Ranije ove godine, i suosnivač WhatsApp-a dao je Signalu 50 miliona dolara za dalje poboljšanje usluge, piše Gardijan.

Portparol Konzervativaca kaže da je razlog za korišćenje Signala operativan, a ne bezbednosan, odnosno da je nemoguće sve poslanike (365) izabrane na poslednjim izborima spojiti u jednu WhatsApp grupu, jer one mogu da imaju najviše 256 članova. Signal, sa druge strane, to omogućava.

Dosadašnje WhatsApp grupe postale su toliko podložne curenju informacija da su mnogi poslanici čak svesno objavljivali poruku u njima znajući da će tako brzo naći put do novinara.

A vi? Koju vi aplikaciju koristite za komunikaciju i koliko imate poverenja u njih?

Izvor: B92

Danas objavljeno

Kinezi prvi započeli proizvodnju 232-slojne 3D NAND memorije, prije zvučnih imena kao što su Samsung, SK Hynix i Micron

Vanja A

Istražuju se tvrdnje o curenju telefonskih brojeva WhatsApp korisnika

Vanja A

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS

Vanja A

Ostavite komentar