10. Septembra 2022.

Odbačena Trampova tužba protiv Hilari Klinton

Big Portal

Sudija Donald Midlbruk naveo je u obazloženju da se tužbom ne traži nadoknada za bilo kakvu pravnu štetu i da sud “nije odgovarajući forum” za žalbe bivšeg predsjednika.

  • On nastoji da se razmeće političkim manifestom od 200 stranica u kojem iznosi pritužbe protiv političkih protivnika – kaže se u presudi.

Dodaje se da Trampovoj tužbi “nedostaje suština i pravno utemeljenje koje nastoji da zameni dužinom, hiperbolom i obračunom”, prenosi Rojters.

Midlbruk je naveo i da je Tramp predugo čekao da podnese žalbu prekoračivši zakonsku zastarelost i da nije uspeo da dokaže da je oštećen bilo kakvim neistinama.

Tramp je u martu tužio Hilari Klinton, koja je 2016. bila demokratski predsjednički kandidat, kao i druge demokrate zbog navodnog “reketiranja”, “zavjere da se počini štetna neistina” i drugih tvrdnji koje je više puta iznosio tokom četiri godine koje je proveo u Bijeloj kući.

Tražio je kompenzaciju i odštetu, navodeći da je imao troškove veće od 24 miliona dolara za odbranu, pravne takse i povezane troškove.

Trampov advokat Alina Haba je rekla da će se bivši predsednik odmah žaliti na odluku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare