Sastojci za tijesto:
220 g glatkog brašna
150 g šećera
2 jaja
200 ml ulja
200 ml mlijeka
malo korice limuna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
0.5 kg svježeg kravljeg sira
4 kašike kiselog vrhnja
2 jaja
malo soka limuna
1 vanilin šećer
30 g šećera
1 kašika griza
Postupak:
Mikserom umuti jaja, šećer i vanilin šećer dok se sve ne sjedini, a potom dodaj ulje, mlijeko, naribanu koricu jednog limuna, prašak za pecivo i brašno.
Miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
Polovicu dobivene smjese izlij u namašćeni lim i peci 10-ak minuta na 170 °C.
U posudi dobro pomiješajte sve sastojke za fil.
Preko pečenog tijesta premaži fil, pa na to izlij i drugu polovicu tijesta. Kolač peci još otprilike pola sata na 170 °C.
Izvor: Miss7