Od utorka u funkciji nova kovid ambulanta u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Od utorka u funkciji nova kovid ambulanta u Banjaluci

U naselju Dolac u Banjaluci od sutra će biti u u funkciji nova kovid ambulanta koja će služiti za zbrinjavanje pacijenata koji su oboljeli od virusa korona.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je obišao novu kovid ambulantu, rekao je da je prije dva mjeseca procijenjeno da bi jesen, promjena meteoroloških prilika i sezona gripa mogla uticati na povećan broj oboljelih od virusa korona, što se i dešava.

“Sa jedne strane odvajamo kovid oboljele pacijente kojima je omogućena primarna zdravstvena zaštita, a sa druge rasterećujemo Polikliniku i Dom zdravlja. Gradska uprava je uložila oko 150.000 KM za ovaj projekat”, naveo je Radojičić.

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka, kazala je da će u kovid ambulanti zdravstvene usluge dobijati svi pacijenti koji su oboljeli od virusa korona.

“Epidemiološka situacija sa virusom korona se u Banjaluci pogoršala u posljednje tri nedjelje. Trenutno u gradu ima 809 pozitivnih lica, a više od 1.300 osoba je u izolaciji”, istakla je Todorovićeva.

NN

Danas objavljeno

Ispunjeni svi tehnički uslovi: Naselja Česma i Krčmarice uskoro na novoj vodovodnoj mreži

M.

Rekonstrukcija puta od “Centruma” do “Lesnine” u završnoj fazi

M.

“Besplatni udžbenici, javni prevoz i subvencije za privatne vrtiće”

M.

Ostavite komentar