Od "tatine djevojčice" do Bijele kuće: Život žene kojoj Tramp najviše vjeruje - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Od “tatine djevojčice” do Bijele kuće: Život žene kojoj Tramp najviše vjeruje

Donald Tramp ne krije da obožava svoju ćerku Ivanku koja je najbliža osoba aktuelnom američkom predsedniku, a čim je došao u Belu kuću, nju je postavio za savetnicu.

Tramp i Ivanka imaju veoma prisan odnos i mnogi taj odnos smatraju neprimerenim za oca i čerku, a ona je definitivno medijski najeksponiranija članica porodice Tramp. Za to je uveliko zaslužan i sam Tramp.

Kako je izgledao život ove 39-godišnjakinje prije Bele kuće? Ne preterano drugačije nego danas.

Rođena je u braku Donalda Trampa i Ivane Zelničkove. Po majci je dobila i ime. Njeno pravo ime je Ivana, a Ivanka je zapravo nadimak.

“Moje pravo ime je Ivana. Na češkom je Ivanka nadimak za Ivanu, kao što je Bobi za Robert”, otkrila je jednom prilikom.

Foto: Getty/Scott Olson / Staff

Foto: Getty/Scott Olson / Staff

Sa ocem je uvek bila izuzetno bliska. Kad je Ivanka bila mala, hvalio se svojim saradnicima koliko je pametna. Nikada ne ignoriše njene telefonske pozive, prenosi Business Insider.

Njeni roditelji razveli su se 1992. godine nakon vrlo javnog raskida zbog njegove afere s Marlom Mejlpels, koja će mu kasnije postati druga supruga. Ivanka je tada imala 11 godina.

Zbog muža promenila religiju

Pohađala je školu za devojke Čepin na Menhetnu u koje je išla i Džeklina Kenedi Onasis, a zatim je primljena u internat Kot Rozmari Hol u Konektikatu gde je išao Džon Kenedi. Kao tinejdžerka počela je da se bavi manekenstvom, a 2004. je diplomirala ekonomiju na Univerzitetu Pensilvanija. Godinu dana kasnije upoznala je Džareda Kušnera sa kojim sad savetuje oca u Beloj kući. Zbog njega je promenila i veru i prešla na judaizam.

Foto: Getty/Joe Raedle / Staff

Foto: Getty/Joe Raedle / Staff

Iste godine počela je da radi za oca u porodičnoj kompaniji, a s njim je radila i na rijaliti šou emisiji Pripravnik. Tramp joj je jako verovao pa je odrađivala i neke pregovore vredne milionedolara, kao onog za “Trump National Doral Miami”.

Napisala je dve knjige – “The Trump Card” i “Women Who Work”.

Bile su bestseleri. Pokrenula je i svoju modnu liniju koju je ugasila 2018. godine kao i liniju nakita.

Opisuju je kao ljubaznu, ali i strašnu

Ljudi je opisuju kao ljubaznu, uglađenu, rečitu, sposobnu, ali i pomalo zastrašujuću. Jednom prilikom je priznala da ima velik ego “baš kao otac”. Pre šest godina bila je 33. na listi magazina “Fortune 40 Under 40”. Ona i Džared Kušner imaju troje dece, a najmlađi Teo rođen je 2016. godine.

“Najvažniji posao koji svaka žena može da ima je da bude majka i za to ne bi trebalo da dobije smanjenje plate”, rekla je u jednoj političkoj reklami svog oca. Bila je veoma bitan deo očevih predsedničkih kampanja i branila ga je u mnogima aferama.

“Moj otac vas nikada neće izneveriti”, govorila je na predizbornim skupovima. Sedela je sa ocem i na brojnim sastancima sa državnicima nakon što je postao predsednik. Na G20 samitu u Nemačkoj 2018. godine u jednom trenutku je čak zauzela očevo mesto.

Sa ocem se nije saglasila samo nekoliko puta. Jednom je to bilo kad je Tramp rekao da su “mediji neprijatelji naroda”. Ona je nakon toga rekla da tako ne misli. Takođe, iako je njen otac često zanemarivao važnost nošenja maski, Ivanka je često fotografisana sa maskom na licu tokom pandemije.

Tabloidi često pišu i o njenom navodnom neslaganju s Melanijom Tramp, a nijedna od njih to nije službeno potvrdila. Uz oca je bila i u izbornoj noći u Beloj kući dok je čekao prve rezultate.

“Tatina devojčica”, zove je često Tramp, a šta će biti Ivankin sledeći korak ako Tramp ne ostane u Beloj kući, tek ćemo videti.

Danas objavljeno

Zašto je snijeg bijele boje?

D

Čudesna žena slavi 80. rođendan: Zanimljive činjenice koje niste znali o Dajani, princezi Amazonki

D

Zapanjujuće istine o novcu: Šta će bankomat na Antarktiku? Koliko novčanica se štampa za Monopol?

D

Ostavite komentar