Od sada možete lakše koristiti PDF dokumenta prilikom Microsoft TEAMS komunikacije - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Od sada možete lakše koristiti PDF dokumenta prilikom Microsoft TEAMS komunikacije

Microsoft i Adobe su zajedničkim snagama odlučili da olakšaju deljenje i rad PDF datoteka prilikom korišćenja Microsoft Teams aplikacije, zahvaljujući ažuriranoj Acrobat aplikaciji.

Slično samostalnoj verziji Adobe Acrobat-a, ova aplikacija vam omogućava da pregledate, kompresujete, organizujete, izvozite i komentarišete PDF-ove, ali sada sve to možete da uradite direktno u MS Teams-u.

Adobe aplikacija za Teams nije potpuno nova i do sada je često dobijala dodatne funkcije. Sa najnovijim ažuriranjem, možete da podesite Adobe Acrobat aplikaciju kao “default” program za otvaranje PDF datoteka, tako da se one uvek otvaraju direktno u Acrobat aplikaciji unutar Teams-a, umesto da birate i prebacujete se na Acrobat aplikaciju svaki put kada pokušate da otvorite PDF datoteku. Pošto se dokumenti dele i otvaraju u istoj aplikaciji koju već koristite za komunikaciju, to saradnju pomoću Teams-a, čini mnogo jednostavnijom i lakšom.

adobeacrobatteamsfeaturecomparison_1.jpg

Upotreba Adobe Acrobat aplikacije u velikoj meri proširuje mogućnosti korišćenja Teams-a kada se radi o manipulaciji sa PDF datotekama. Bez nove opcije, timovi mogu da pregledaju PDF datoteke i to je sve. Sada, Adobe dodaje mogućnost ostavljanja komentara na PDF datoteke, zatim dopušta izvoz u drugom formatu, dodavanje ili uklanjanje stranica u PDF-u, kao i kompresiju radi uštede prostora. Pregled i komentarisanje PDF dokumenata je moguće bez plaćenog Adobe Acrobat plana, ali naprednije funkcije zahtevaju Adobe Acrobat Standard ili Pro nalog.

Da bi vaši podaci bili bezbedni, dokumenti poslati preko Teams-a čuvaju se samo na Adobe Creative Cloud serveru u vašem regionu do 24 sata, dok se fzavršene verzije dokumenata čuvaju na originalnom OneDrive ili SharePoint serveru sa koga dolaze.

Da biste koristili Adobe Acrobat aplikaciju, IT administrator u vašoj firmi će morati da omogući aplikaciju pomoću Teams centra za administraciju.

Izvor: Microsoft i Adobe

Danas objavljeno

Znamo kada stiže Xiaomi 13 Pro

Zeljka

Netflix nastavlja sa promenama: Nove cene i smernice za deljenje lozinki

Zeljka

Funkcija Immersive View za Google Maps dostupna u pet gradova

Zeljka

Ostavite komentar