Od petka za ulazak u Srbiju neće biti potreban PCR test - BIGportal.ba
Region Vijesti

Od petka za ulazak u Srbiju neće biti potreban PCR test

Počevši od petka, 22. maja, za ulazak u Republiku Srbiju neće biti potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće, tako i za strane državljane, preporučio je Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti covid-19 Vladi Republike Srbije.

Svim osobama koje ulaze na područje Republike Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na područje na kojoj virus još uvek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije. Ova preporuka treba da bude potvrđena u četvrtak, na sjednici Vlade Srbije.

Krizni štab donio je preporuku i o otvaranju administrativnog prelaza ka Kosovu.

PCR testovi na koronavirus, na lični zahtjev građana Srbije i stranih državljana, koštaće 6.000 dinara na području cijele Republike Srbije. Za studente i maloljetne osobe testiranje je i dalje besplatno, navodi se na službenim stranicama srbijanske vlade.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, odlučeno je da se pojedine zdravstvene ustanove koje su bile određene za Covid bolnice postepeno vraćaju u uobičajen proces rada. U takvim ustanovama svi medicinski radnici biće testirani na korona virus i tek nakon negativnog rezultata počeće s radom.

S obzirom na brojna nagađanja koja su se ponavljala u prethodnim danima, Krizni štab je naglasio da nikada nije preporučio sankcije za nenošenje maski na otvorenom prostoru i da uvođenje takvih mjera svakako nije u planu.

(Fena)

Danas objavljeno

Majka bacila dvoje djece kroz prozor; “Umorna od toga što je sama”

M.

Fon der Lajen poručila: Cilj EU do kraja 2021. izvesti 700 miliona doza vakcina protiv korone

M.

Tragedija: Utopilo se dvoje djece kod Lovćenca

M.

Ostavite komentar