27. Juna 2022.

Od petka Banjaluka ostaje bez javnog prevoza?

Big Portal

“Imamo saglasnost DEMOS-a i SPS-a oko novog cjenovnika, dio odbornika koji je u petak bio neodlučan danas se nije pojavio”, rekao je Stanivuković ističući da mu se čini da pojedini o ovom pitanju i ne žele pregovarati.

“Ja od 1. jula ove ljude ni svojim autoritetom, ničim ne mogu da natjeram da nastave sa odvijanjem javnog prevoza”, rekao je Stanivuković ističući da grad ne može da preuzme na sebe posljedice povećanja cijena goriva u iznosu od 100% u odnosu na decembar prošle i januar ove godine.

“Skupštinska većina traži da grad preuzme 4 miliona na sebe, mi imamo trenutno 200 hiljada. 3.8 miliona ne postoji u budžetu. Ako bismo pristali na to sada iduće godine bismo morali naći u budžetu osam miliona maraka”, rekao je Stanivuković.

Novu šansu za rješenje Stanivuković nudi sutra kada poziva predstavnike skupštinske većine na sastanak, ali i u srijedu kada će se odlučivati o stavljanju prijedloga novog cjenovnika na dnevni red Skupštine grada.

“Ako neko kategorički odbija rješenje, pravi se da problem ne postoji onda vi povećavate gotovost da dođete do rješenja”, rekao je Stanivuković najavljujući mogućnost da se rješenje problema potraži i pred prostorijama onih koji rješenje odbijaju.

U ovom trenutku za novi cjenovnik u Skupštini grada Banjaluka 14 ruku podržava novi cjenovnik od potrebnih 16, zbog čega je Stanivuković pozvao Ujedinjenu Srpsku i Socijalističku partiju da podrže rješenje koje bi očuvalo odvijanje javnog prevoza u gradu na Vrbasu, ali i radna mjesta prevoznika.

Procedure izmjene cjenovnika su takve da kada se složi Gradska uprava na to saglasnost mora da da i Skupština grada, rekao je Dejan Mijić predsjednik Udruženja saobraćaja i veza Republike Srpske i direktor jednog od preduzeća koji vrše usluge javnog prevoza u Banjaluci.

“S obzirom na to da nema cjenovnika mhesečnih karata za jul mi od 1. jula nećemo voziti na gradskim i prigradskim linijama”, rekao je Mijić. Nije htio da komentariše potez skupštinske većine ističuću kako je zainteresovan jedino za rješenje problema koji prevoznici imaju, a zbog kojeg bi mogli ugasiti svoja preduzeća i otpustiti radnike.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare