Od ojkače do klasike: Niz kulturnih i muzičkih događaja u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Od ojkače do klasike: Niz kulturnih i muzičkih događaja u Banjaluci

Od ojkače pa do klasike. Kraj ljeta u Banjaluci donosi mnogo zanimljivih i prije svega raznolikih kulturnih i muzičkih događaja. Naša ekipa raspitala se dodatno šta se to sve u narednim danima može vidjeti, čuti i pročitati u gradu na Vrbasu.

Koncerti, muzičko-poetske večeri, promocije knjiga i izložbe. Sve to očekuje publiku u Banjaluci do kraja ljeta. Iako se često avgust opisuje kao mjesec godišnjih odmora i pauza, u Banskom dvoru su pripremili i te kako raznovrstan program. Kao posebno zanimljivo izdvaja se Art dvorište u kom svi događaji bilježe veliku posjećenost. Slično se očekuje i u narednim danima počev sa koncertom dua Akvarel zakazanim za četvrtak, 15. avgust.

– Nakon toga, 16. avgust, dakle petak, rezervisan je za „Note i slova“ – muzičko-poetsko veče sa Markom Tomašem. Ovaj događaj organizujemo zajedno sa Udruženjem za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ“. To veče će Marko Tomaš govoriti svoje stihove uz muziku koja ga inspiriše da piše. U ponedjeljak, 19. avgusta se vraćamo jazz muzici. Nastupiće „JAZZ TRIO“ koji čine Vladimir Tubić i Dragan Tabaković a njihov gost će biti jazz muzičar iz Brazila, Viktor Da Kosta. Očekujemo jednu pravu jazz poslasticu u ponedjeljak – ističe Mladen Matović, direktor Banskog dvora.

U Art dvorištu su do kraja avgusta planirana još dva događaja. Tako će 27. avgusta publika moći uživati u koncertu violinistkinje Natalije Todorović a četiri dana kasnije u koncertu sastava „Barabar“. Iste večeri na banjalučkoj tvrđavi Kastel zakazan je koncert Marije Šerifović, a ljubitelji nešto drugačijeg zvuka će 16. i 17. avgusta dobiti priliku da poslušaju regionalno poznate bendove u sklopu „Kastel Rock festa“.

Avgust će biti posebno zanimljiv za ljubitelje pisane riječi. Posljednji utorak u mjesecu rezervisan je za klub knjige u Cafe-u Yoko dok će se u sklopu osmog po redu „Vikenda aktivizma“ , u cafe baru Eklektik u subotu, 17. avgusta, s početkom u 21 sat, održati promocija knjige „ŽeneBiH“.

Sam kraj avgusta rezervisan je za jednu od najpoznatijih manifestacija u zemlji ali i šire, posvećenu čuvenom piscu Petru Kočiću. Od 19. do 25. avgusta u Banjaluci, Beogradu i Stričićima biće održan 54. Kočićev zbor. Sve će početi upravo ovdje u Banjaluci u Narodnoj i Univerzitetskoj biblioteci a završiti velikom manifestacijom u Stričićima.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije za 18. i 19.04.2021 godine

Vanja A

Počelo označavanje “humanih parkinga” u Banjaluci

M.

Za vikend akcija “Alkohol”

M.

Ostavite komentar