17. Maja 2021.

Od nje je sve počelo: Zbog “Robinje Isaure” Marija Santos se slikala za Plejboj

Big Portal

Gledaoci prikovani za male ekrane, pratili su život Isaure, bele robinje, koja je siroče od rođenja. Naravno, uživala je naklonost gospodarice Ester, koja ju je volela kao ćerku, ali ne i gospodara Leonsia, Esterin sin jedinac. I u toj priči o ljubavi, surovosti, dozi tragedije i nadanja, Ester i njen suprug obećavaju Isauri oslobođenje, ali umiru, a ljupka robinja ostaje na milost i nemilost Leonsiju.

U 100 epizoda bilo je svega: podmetnutih požara, smrti, njenog bega, preuzimanja drugog identiteta, otkrivanja identiteta, surovosti Leonsija… Svi elementi dobre telenovele su bili tu i gledaoci u Jugoslaviji su je pratili netremice, suočeni prvi put sa svim neverovatnim životnim obrtima.

Tek kasnije se pojavila Rosa Salvahe, pa Kasandra, pa Ljovisna i tako dalje.

Foto:Profimedia

A lik robinje Isaure približila je publici Marija Luselija don Santos (63), brazilska glumica, reditelj i producent.

Lik robinje Isaure glumila je sa 20 godina i serija joj je donela svetski uspeh.

“Robinja Isaura” bila je najpopularnija serija u istoriji Poljske televizije, sa 81 odsto šera. Bila je to takođe prva serija sa stranom glumicom emitovana u Kini, kao i prva telenovela prikazivana u bivšem Sovjetskom savezu.

I Luseliji je uloga donela mnogo slave ali i tereta. Da bi se malo odmakla od uloge “omiljene dobre brazilske devojke”, Luselija se fotografisala gola za brazilski “Plejboj”. Filmske uloge donele su joj takođe dosta slave, ali je birala karakterne uloge i drugačije teme od lika robinje koji ju je proslavio.

Bila je udata za kompozitora klasične muzike, sa kojim je dobila sina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare