Od Lade napravili kućicu na točkovima - Video - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Od Lade napravili kućicu na točkovima – Video

Rusi su pokazali da – uprkos svojim malim dimenzijama – Lada Granta može da posluži i kao osnova za pravo kampersko vozilo.

Rusi su pokazali da – uprkos svojim malim dimenzijama – Lada Granta može da posluži i kao osnova za pravo kampersko vozilo. Moskovska firma “Lux-Form” koja se bavi nadogradnjom i modifikacijom karoserija Ladinih vozila predstavila je funkcionalni kamper za dve sobe baziran na regularnoj verziji modela Granta.

Iako je Lada Granta relativno mali, potkompaktni automobil, pokazalo se da može da se iskoristi za nadogradnju vozila za kampere. Za osnovu je upotrebljana redizajnirana Granta, a nakon modifikacije zadržana su prednja dva sedišta dok konstrukcija kamperskog dela vozila počinje iza “B” stuba krova.

Kamperska kabina duga je 2.178 mm, dok širina iznosi 1.648 mm, a visina 1.558 mm. Putnicima je na raspolaganju sklopivi ležaj maksimalnih dimenzija 1.980×1.580 mm. Sa dodatom kamperskom kabinom, ova Lada dostiže dužinu od 5 metara.

Putnicima su pored kreveta na raspolaganju i svi drugi osnovni sadržaji neophodni za kamperski život, kao što je kupatilo sa umivaonikom, tušem i WC-om, zatim kuhinjski deo sa sudoperom i malim šporetom na gas, trpezarijski prostor za obedovanje, kao i ormarić. Tu je i rezervoar za vodu kapaciteta 70 litara, dok se otpadne vode skladište u rezervoaru od 45 litara.

Pogledajte kako kamperska Lada Granta izgleda iznutra:

B92

Danas objavljeno

Kako se voli život na italijanski način: Alfa Romeo Giulia i Stelvio GT Junior

Zeljka

Czinger 21C postavio i novi rekord na stazi Laguna Seca

Zeljka

Toyota rekordno u Evropi

Zeljka

Ostavite komentar