Od Izraela zavisi odluka o premještanju srpske ambasade u Jerusalim - BIGportal.ba
Region Vijesti

Od Izraela zavisi odluka o premještanju srpske ambasade u Jerusalim

Savetnica za medije predsednika Republike Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da premeštanje ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim još nije konačno.

Taj potez Srbije, dodala je ona gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, zavisi od toga kako će se Izrael ponašati po pitanju KiM.

Vasiljević je podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić u SAD na konferenciji AIPAC u martu ove godine najavio da će Srbija u Jerusalimu otvoriti kancelariju Privredne komore Srbije i državne kancelarije.

“O sledećim koracima će se tek razgovarati, a to zavisi od postupka Izraela, za sada ništa nismo prihvatili i ništa nije potpisano, ta tačka jeste u papiru Prištine, ali ne u papiru Srbije”, rekla je Vasiljević za TV Prva.

Na pitanje kako su na moguće premeštanje naše ambasade u Jerusalim reagovale arapske zemlje, Vasiljević kaže da u komentari uglavnom pozitivni i da Srbija nema nikakvih zamerki.

“O tome će predsednik govoriti u narednom periodu”, najavila je Vasiljević.

Podsjetimo da je Milorad Dodik uputio zahtjev Predsjedništvu BiH da se iz Tel Aviva u Jerusalim izmjesti i ambasada BiH. Nakon toga Željko Komšić, koji je zajedno za Šefikom Džaferovićem odbacio tu mogućnost, podnio je zahtjev da BiH prizna Kosovo.

(B92)

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar