Od danas privremene tablice i u centrima za registraciju vozila na KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Od danas privremene tablice i u centrima za registraciju vozila na KiM

Građani na Kosovu i Metohiji od danas 21. septembra mogu da preuzmu privremene tablice u svim centrima za registraciju vozila, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija.

U saopštenju se napominje da građani koji na izlazu iz KiM idu ka centralnoj Srbiji mogu da koriste srpske tablice, ali da na ulazu i u saobraćaju unutar KiM moraju da koriste privremene tablice “RKS”, prenosi Kossev.

  • U cilju nastavka informisanja javnosti i istovremenog omogućavanja slobodnog kretanja građana, nakon isteka sporazuma od 14. septembra 2016. godine, obavještavamo građane da pored mogućnosti preuzimanja privremenih tablica Republike Kosovo na svim graničnim prelazima, od sutra u podne tablice mogu preuzeti i u svim centrima za registraciju vozila u Republici Kosovo – naveo je MUP samoproglašenog Kosova.

Na prelazima Јarinje, Brnjak kao i na Merdaru od jutros je počela primjena recipročnih mjera vlade u Prištini za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze na Kosovo.

Vozači su tom odlukom primorani da sa automobila skinu registarske oznake Republike Srbije i postave privremene “RKS” tablice koje koštaju pet evra i važe dva mjeseca.

Danas objavljeno

Protesti protiv kovid mjera u Ljubljani

M.

“Sudija svjesno prekršio zakon” Draganu Borovčaninu 16 mjeseci zatvora

M.

“Kovid propusnice su samo početak, nećemo tu stati”

M.

Ostavite komentar