Od danas nova pravila za ulazak u Hrvatsku iz BiH - BIGportal.ba
Region Vijesti

Od danas nova pravila za ulazak u Hrvatsku iz BiH

Građani trećih zemalja, više neće morati imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku i dokazivati nužnost putovanja, ali će morati predočiti jedan od dokaza da su vakcinisanii, preboljeli covid ili nedavno testirani.

Ovo praktično znači d aje građanima BiH odobren ulazak u Hrvatsku, jer je on bio zabranjen osim u situacijama nužnih putovanja.

Isto tako ovo znači da vam za ulazak u Hrvatsku više neće biti potreban dokaz o uplaćenom smještaju u Republici Hrvatskoj.

“HZJZ će na mrežnim stranicima redovito objavljivati popise zemalja na koje se primjenjuju posebne epidemiološke mjere. Građani iz tih zemalja, a to su uglavnom države koje će ući u crveno ili tamno crveno, morat će imati PCR test ne stariji od 48 sati te će im biti određena samoizolacija u roku 14 dana”, najavio je ranije voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović

Dakle za ulazak u Hrvatsku potrebna su samo jedna od ova tri dokumenta: Potvrda o vakcinisanju, potvrda o testiranju ili potvrda da ste preboljeli koronu.

Danas objavljeno

“Erbasovi” helikopteri i ruski “aligatori” iznad Jarinja

M.

Puđdemon pušten, ali mora ostati na Sardiniji

M.

Beograd: Djevojčica zadobila povrede glave kada je autobus proletio kroz parkić

M.

Ostavite komentar