Od danas ARI ambulante i na Paprikovcu i Starčevici - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Od danas ARI ambulante i na Paprikovcu i Starčevici

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Dom zdravlja povećao je broj ambulanti porodične medicine za pružanje usluga pacijentima oboljelim od akutnih respiratonih infekcija.

Utom cilju, od danas su otvorene ambulante za akutne respiratorne infekcije (ARI) na Paprikovcu i na Starčevici. Kako su precizirali iz Doma zdravlja, pacijenti se ne naručuju na preglede.

Radno vrijeme ARI ambulante na Paprikovcu je od sedam do 13 časova za pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama, dok se redovni pacijenti pregledaju od 14 do 20 časova, svakim radnim danom. U ovoj ambulanti zbrinjavaju se pacijenti iz mjesnih zajednica Lauš, Borkovići, Goleši, Paprikovac.

ARI ambulanta na Starčevici je smještena u prostoru laboratorije. Radno vrijeme ambulante je od osam do 16 časova, svakim radnim danom. U ovoj ambulanti zbrinjavaju se pacijenti iz mjesnih zajednica Česma, Vrbanja, Starčevica 1 i 2, Obilićevo, Srpske Toplice i Karanovac.

Podsjetimo, da je od ponedjeljka otvorena i ARI ambulanta u Docu, u ranijem prostoru Udruženja “Zajedno”. Ambulanta služi za preglede pacijenata koji su bliski kontakti pozitivnih osoba, članovi porodice i slično. Radno vrijeme ambulante je od osam do 16 časova, svakim radnim danom. Na ovoj lokaciji obavezno je naručivanje pacijenata na preglede

– Timovi na Poliklinici nastavljaju da rade u postojećem režimu, dok su kapaciteti Službe hitne pomoći pojačani jednim novim mobilnim timom i vozilom, te je uveden i dodatni pult za laboratorijske analize – rekli su iz Doma zdravlja.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

STANIVUKOVIĆ POSJETIO ZAVOD “DR MIROSLAV ZOTOVIĆ”: Podržaćemo važne projekte koje Zavod trenutno realizuje

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Ostavite komentar