18. Juna 2021.

Od avgusta jeftinije mjesečne karte u banjalučkom prevozu za penzionere

Big Portal

Gradonačelnik Draško Stanivuković uputio je u skupštinsku proceduru nacrt Odluke o pojeftinjenju karata za penzionere, a s obzirom na to da je sljedeće zasjedanje Skupštine grada planirano u prvoj polovini jula, jeftiniji javni prevoz biće od avgusta.

U Gradskoj upravi ističu da je povoljniji prevoz za ovu kategoriju stanovništa trebalo da bude na snazi od jula, ali je zbog prethodnog skupštinskog zasjedanja koje je nastavljano više puta, naredna Skupština planirana tek za sljedeći mjesec i samim tim, jeftiniji prevoz za penzionere počeće se primjenjivati od avgusta.

“Penzioneri će cijenu jedinstvene karte umjesto 21,50 KM plaćati 17,20 KM, a umjesto 14,00 KM cijena karte u okviru jedne grupe biće 11,20 KM. Način kupovanja ostaje isti”, naveli su u Gradskoj upravi.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve kažu da je ovo jedna od aktivnosti kojom se nastoji promovisati javni prevoz putnika i podstaknuti na njegovu veću upotrebu.

“Opredjeljenje grada jeste razvoj po principima održive mobilnosti i veći fokus na zaštiti životne sredine, te su u prethodnom periodu sprovedene određene aktivnosti iz oblasti biciklističkog saobraćaja, a u narednom periodu fokus aktivnosti biće na djelovanju koje će doprinijeti većoj upotrebi javnog prevoza i biciklističkog saobraćaja u svakodnevnoj realizaciji putovanja”, zaključili su iz resornog odjeljenja.

Nezavsine novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare