15. Maja 2020.

Od 18. maja u Banjaluci počinju sistematski pregledi budućih prvačića

Big Portal

Kako su saopštili iz Doma zdravlja, medicinsko osoblje Specijalističkih pedijatrijskih ambulanti vrši pozivanje i zakazivanje termina sistematskih pregleda za djecu.

“Pregledi će se obavljati u vremenskom periodu od 12:00 do 20:00 časova, svakim radnim danom, na 20 minuta, kako bismo izbjegli boravak većeg broja lica u čekaonicama”, istakli su iz ove zdravstvene ustanove.

Po obavljenom sistematskom pregledu, pedijatar će izdati nalog za vakcinaciju koja je obavezna prije polaska u školu. Djeca se vakcinišu odmah po obavljenom sistematskom pregledu u Centru za vakcinaciju, koji se nalazi na istoj lokaciji. Takođe, pedijatar će izdati uputnicu i za sistematski pregled djeteta kod dječijeg stomatologa, a ti pregledi će biti organizovani u stomatološkoj ambulanti u OŠ „Georgi S. Rakovski“.

Djeca, rođena 2013. godine, koja su registrovana u nekoj od privatnih pedijatrijskih ambulanti, svoje sistematske preglede takođe obavljaju u Specijalističkim pedijatrijskim ambulantama JZU “Doma zdravlja”.

Iz Doma zdravlja apelovali su na roditelje djece, koja su registrovana u privatnim pedijatrijskim ambulantama da pozovu broj telefona: 051/247-347 i naruče ih na sistematski pregled za upis prvačića.

Kako je planirano, sistematski pregledi za prvačiće trebalo bi da budu završeni do polovine jula 2020. godine.

“Trenutna epidemiološka situacija zahtijeva da se pridržavamo propisanih mjera od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Shodno tome, roditelji koji dolaze u pratnji djece dužni su da nose zaštitne maske i rukavice, te održavaju preporučenu fizičku distancu od drugih lica”, zaključili su iz Doma zdravlja.

Dom zdravlja Banjaluka od ove sedmice počeo je i sa određenim broj redovnih usluga, a detaljnije o tome pogledajte ovdje.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare