Od 1. juna se otvaraju svi banjalučki vrtići - BIGportal.ba
Banja Luka

Od 1. juna se otvaraju svi banjalučki vrtići

Svi objekti u okviru banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje biće otvoreni 1. juna, a, prema normativima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u grupama će moći da bude do 15 djece, izjavila je direktor ovog centra Jelena Kurtinović.

“Svi zaposleni roditelji koji žele dovoditi djecu od 1. juna treba da se jave u Centar na broj 051 490 533 da bismo ih evidentirali i dalje upućivali. Još vrijedi mjera Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite da oba roditelja moraju biti zaposlena”, rekla je Kurtinovićeva.

Ona je istakla da vlada velika zainteresovanost za ponovni polazak djece u vrtiće, te navela da je danas u osam objekata, koliko trenutno radi, došlo 149 djece, od 202 koliko ih je prijavljeno prilikom anketiranja roditelja.

Kurtinovićeva je dodala da se svako jutro prije ulaska djece u vrtić vrši trijaža za svako dijete i svakog zaposlenog radnika posebno, mjeri se temperatura beskontaktnim toplomjerima, prolazi se kroz “dezo-barijere” i poštuju sve mjere koje je Institut propisao.

Ona je napomenula da nije moguć upis nove djece dok god traju mjere u vezi sa epidemiološkom situacijom.

Kurtinovićeva je podsjetila da je prije epidemije virusa korona u objektima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na području grada boravilo 2.400 djece.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 02.12.2021.godine

Vanja A

Praznici “kucaju na vrata”: Gospodska u Banjaluci poprima čaroban novogodišnji izgled

M.

Savremeni radar lovi brze vozače na području Banjaluke

M.

Ostavite komentar