Očuh osumnjičen da je bebi polomio ruke i noge, odveli je doktoru drugi dan - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Očuh osumnjičen da je bebi polomio ruke i noge, odveli je doktoru drugi dan

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je prtitvor do 30 dana Rašidu B. iz Beograda, koji se sumnjiči da je 4. novembra u kući na Karaburmi pretukao bebu svoje vanbračne supruge.

Pritvor mu je određen na prijedlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu pred kojim je Rašid B. negirao da je tukao dijete, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu, koje će takođe ispitati i odgovornost majke u ovom slučaju, a ona će biti saslušana sutra.

Tužilaštvo takođe utvđuje, u zavisnosti od težine posljedica povreda kod djeteta, da li ovdje ima elemenata krivičnog djela – ubistvo u pokušaju, u kom slučaju bi predmet bio proslijeđen na nadležnost Višem javnom tužilaštvu.

“Donesena je naredba o sprovođenju istrage i slijedi ispitivanje majke i svih svjedoka, kao i vještačneje povreda”, preciziraju u tužilaštvu.

Dijete, koje još nema godinu dana, zadobilo je teške povrede i polomljene su mu obje ruke i noge. Pretpostavlja se da ovo nije prvi put da je beba žrtva nasilja.

Sumnja se da je u četvrtak Rašid B. ostao neko vrijeme sam u kući sa dječakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga, pretukao do te mjere da je imao prelome obje ruke i noge, kao i druge brojne povrede po tijelu, za koje se vjeruje da su nastale ranije.

Inače, dijete je krvavo i sa podlivima zatekla majka. Iz zasad nepoznatih razloga, dijete je u bolnicu prevezeno tek narednog dana, pišu mediji.

TANJUG

Danas objavljeno

U talasu protesta u Iranu poginula 41 osoba

V.R.

Poruka Belorusije: Kriv je Zapad

V.R.

Na Kubi referendum o legalizaciji istopolnih brakova

V.R.

Ostavite komentar