26. Juna 2020.

“Očekujem da ćemo do 2026. postati članica EU”

Big Portal

On se obratio ispred Ambasade Srbije u Briselu.

Vučić je poručio da su vođeni razgovoti o važnim stvarima o kojima je pričao neposredno.

“Imali smo, čini mi se, veoma važan razgovor. Jedna od suštinskih stvari u našoj politici mora da bude o ubrzanju evropske integracije, o čemu sam danas razgovarao sa visokim predstavnicima EU”, izjavio je.

Najavio je nastavak dijaloga.

“Uskoro očekujemo nastavak dijaloga, pre toga samit na kojem će biti predstavnici dve zemlje bitne za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, ali i naše integracije. Mislim da je suština Srbije i EU jeste kako da Srbija ubrza svoj evropski put, ali i kako da dobije garancije od EU, da ukoliko ispuni uslove dobije zeleno svetlo u Evropi”, poručio je.

On je izjavio da je sa Lajčakom gotovo u komunikaciji na svakodnevnom nivou i da je sa njim razgovarao o odnosima sa Prištinom.

“Za nas je najvažnije da budemo uzdržani. Mi znamo da su se dešavali strašni zločini. Dobro je da za njih postoji pravda, ali tom uzdržanošću mi štitimo naše ljude na Kosovu. Lako je nama u Beogradu, a teško ljudima u Štrpcu i ostalim mestima”, naveo je Vučić.

Očekuje da do 2026. Srbija postane članica Evropske unije

“Uveren sam da sa optimizmom ulazimo u novu fazu odnosa sa EU. Verujem da sa krajem mandata nove Vlade završimo pregovore sa EU, što znači da bi bilo realno da do 2026. postanemo država članica EU. To je moje mišljenje, moje nadanje”, rekao je.

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare