29. Juna 2022.

“Očekuje se prekid putovanja širom Evrope”

Big Portal

Kako prenosi Bild, riječ je o softverskom problemu.

– Stoga će doći do odlaganja u operacijama i otkazivanja letova i na Aerodromu u Frankfurt – naveo je operator na svom sajtu, prenosi Rojters.

Problemi su prijavljeni u centru za kontrolu vazdušnog saobraćaja u Langenu, sedištu njemačke kompanije DFS za vazdušnu navigaciju čiji kontrolori prate poletanje i slijetanje aviona na 15 međunarodnih aerodroma u Njemačkoj.

Centar Langen kontroliše vazdušni prostor u centralnoj Njemačkoj sa važnim aerodromima kao što su Dizeldorf, Keln i Frankfurt, prenio je Telegraf. Područje se prostire od Kasela do Bodenskog jezera i od francuske granice do Tiringije. Preleti nisu pogođeni jer ih nadziru kontrolori u Centru Karlsrue.

“Problemi širom Evrope”

Rojters piše da se zbog problema njemačkog kontrolora leta očekuje prekid putovanja širom Evrope.

Prema Fraportu, cijeli evropski vazdušni prostor pogođen je zbog ovog problema. U Frankfurtu ima kašnjenja i izolovanih otkazivanja letova, saopštio je u srijedu operater aerodroma.

– Putnici treba da imaju dovoljno vremena za dolazak i da dođu na „check-in“ što je ranije moguće. Pored toga, preporučuje se da unaprijed provjerite status leta – naveli su sa aerodroma.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare