Očekuje se da će Samsung isporučiti 120Hz ekrane za modele iPhone 13 Pro - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Očekuje se da će Samsung isporučiti 120Hz ekrane za modele iPhone 13 Pro

Korejska veb stranica The Elec izvestila je danas da će Samsung biti ekskluzivni dobavljač ekrana od 120 Hz za iPhone 13 Pro modele

U međuvremenu, dva iPhona višeg nivoa ove godine koji će koristiti RFPCB imaće OLED panele sa tankim filmom od polikristalnog oksida (LTPO).

LTPO OLED je potreban za ekran sa brzinom osvežavanja od 120 Hz. Ove panele isporučuje isključivo Samsung Display.

Očekuje se da će Samsung isporučiti 120Hz ekrane za modele iPhone 13 Pro

Mnogi izvori tvrde da će iPhone 13 Pro modeli konačno podržati brzinu osvežavanja od 120 Hz nakon dugogodišnjih glasina, uključujući Apple analitičara Ming-Chi Kuoa, analitičara industrije ekrana Ross Young-a, leakere Jon Prosser-a i Max Weinbach-a i druge.

Podrška od 120Hz biće omogućena na Appleu usvajanjem LTPO tehnologije prikaza male snage, prema izveštajima. LTPO tehnologija rezultirala bi energetski efikasnijom pozadinskom pločom koja je odgovorna za uključivanje i isključivanje pojedinačnih piksela na ekranu, omogućavajući brzinu osvežavanja od 120 Hz bez značajnog uticaja na trajanje baterije.

Slično nedavnim modelima Apple Watch-a, LTPO takođe može omogućiti iPhone 13 Pro modelima da imaju stalno uključen ekran.

iPad Pro modeli podržavaju brzinu osvežavanja do 120Hz od 2017. godine kao deo funkcije pod nazivom ProMotion, koja automatski prilagođava brzinu osvežavanja u zavisnosti od sadržaja. Širok spektar Android pametnih telefona sada takođe ima 120Hz ekrane, tako da je podrška za veću brzinu osvežavanja na iPhoneu više nego potrebna.

Izvor: Mac Rumors

Danas objavljeno

TENAA je otkrila detaljne specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Microsoft: “Windows 11 je voljen, prihvaćen je dvostruko brže nego Windows 10”

Vanja A

Facebook Messenger uveo neke bitne funkcije svojim šifrovanim end-to-end razgovorima

Vanja A

Ostavite komentar