04.02.2022 07:31
SASTOJCI:
2 šolje brašna
1 bijelog i 1 integralnog spelt brašna
1 šolja jogurta
2 kašike ulja
1 ravna kašičica soli
1 prašak za pecivo
za posipanje kim, krupna morska so, origano
PRIPREMA:
Uključite rernu da se grije na 200 stepeni. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, so, ulje i jogurt i prvo promiješajte varjačom pa nastavite miješati rukom. Dobijeno tijesto podijelite na četiri ili pet dijelova u zavisnos-ti od toga koliko lepinja želite. Pleh obložite pek-papirom i poslažite lepinjice. Svaku bla-go pritisnite dlanom da se još malo spljošti (ako želite tanje lepinje) pa premažite jogur-tom i, po želji, pospite sjemenkama ili suvim začinima. Stavite pleh u zagrijanu rernu, a gotove su kada porumene, odnosno za ma-ksimalno 15 minuta. Vruće lepinjice prekrij-te čistom krpom, sačekajte da malo prohlade i spremne su za konzumaciju.
Nezavisne.