14. Marta 2019.

“Očajna domaćica” uhapšena u istrazi u kojoj je učestvovalo 200 FBI agenata

Big Portal

Istraga pod imenom “Operation Varsity Blues” u koju je uključeno oko 200 agenata FBI otkrila je da je glumica podmićivala trenere za koledže i ljude u centrima za testiranje kako bi svojoj ćerki obezbijedila stipendiju za elitne koledže. Važno je napomenuti da je njena imovina procijenjena na 20 miliona dolara u nekretninama i četiri miliona u kešu.

Oko 30 roditelja među kojima su još neka poznata holivudska imena, su preko konsutantske firme “Edge College & Career Network” podmićivali trenere i ljude sa vrhunskih i skupih univerziteta, kao što su Jejl, Džordžtaun, Stenford i Univerzitet Južne Karoline, da prime njihovu decu.

Američki advokat Endru Leling je rekao da s među roditeljima izvršni direktori, uspješni trgovci nekretninama, modni dizajner i kopredsedavajući jedne pravne firme.

Felisiti Hafman

Advokat Felisiti Hafman je posle hapšenja glumice tražio da je puste bez kaucije, ali je sudija ipak naložio da plati 250.000 dolara, preda svoj pasoš i potpiše da neće kontaktirati nikog od ostalih osumnjičenih.

Ona i njen muž glumac Vilijam Mejsi su izveli prevaru jer su lažirali uplatu od 15.000 dolara na ime dobrotvorne donacije. Te pare su obezbijedile mjesto njihovoj ćerki na koledžu i to tako što je varala na prijemnom ispitu. U dokumentima iz optužnice piše da je Vilijam Singer iz “Edge College & Career Network” organizovao da profesori polažu ispit umjesto djece njegovih klijenata, dojavljuju im tačne odgovore ili mijenjaju njihove po završetku testa.

Saslušanje

U nekim slučajevima Singer je bio u dilu sa sportskim trenerima za kandidate koje je trebalo da prijave kao sportiste, čak i ako nikada nisu trenirali ništa. Išli su tako daleko da su slike glava nekih studenata fotošopirali na tijela sportista kako bi napravili lažne profilne fotografije.

Osim Felisiti Hafman uhapšena je i njena kolegnica Lori Loklin.

Izvor: Noizz.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare