"Obuzdati nuklearne pretnje neprijatelja" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Obuzdati nuklearne pretnje neprijatelja”

Severnokorejski lider Kim Džong Un naglasio je potrebu za jačanjem vojne moći kako bi se “preventivno i temeljno obuzdala” nuklearna pretnja neprijatelja.

Kim se sastao sa komandom Korejske narodne armije (KPA), koja je ove nedelje organizovala vojnu paradu u čast 90. godišnjice osnivanja vojske.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Centralne vojne komisije Radničke partije Koreje (VPK) i sekretar Centralnog komiteta VPK Pak Džong Čon i ministar odbrane Ri Jong Gil.

Severnokorejski lider je izrazio čvrstu volju Centralnog komiteta partije da održi apsolutnu superiornost revolucionarnih oružanih snaga zemlje i da je stalno razvija kako bi preventivno i temeljno obuzdao i osujetio sve opasne pokušaje i preteće poteze, uključujući sve eskalirajuće nuklearne pretnje neprijateljskih snaga, izvestila je državna severnokorejska centralna novinska agencija (KCNA), pozivajući se na Kima.

Kim je istakao da je ogromna ofanzivna moć zemlje spas, garancija bezbednosti, koja čuva dostojanstvo, prava i interese zemlje u savremenom svetu, dodaje se u izveštaju.

Danas objavljeno

Nermin Nikšić kandidat za premijera FBiH

Vanja A

Lučić prebačen u Tužilaštvo, danas odluka o pritvoru

Vanja A

Devastirana Saborna crkva u Mostaru

Vanja A

Ostavite komentar