5. Februara 2020.

Otežan saobraćaj na više dionica u BiH

Big Portal

Zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na putevima Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište i Prozor-Tomislavgrad, na magistralnom putu Mokro-Sokolac za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnim putevima Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo) i Olovo-Kladanj (Karaula). Na magistralnom putu Stupari-Kladanj-prevoj Karaula zbog čišćenja saoobraćaj je obustavljen za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Jak vjetar stvara sniježne nanose i otežava vožnju i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar (na lokalitetu Malića Polje) i Kotor Varoš-Kneževo, na području Viševca.

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići ), Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen).

Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare