Otežan saobraćaj na više dionica u BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Otežan saobraćaj na više dionica u BiH

Na magistralnom putu Han Pijesak-Sokolac (Luburić Polje) očišćena je jedna saobraćajna traka i počelo je propuštanje vozila prema mjestu Sokolac.

Zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na putevima Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište i Prozor-Tomislavgrad, na magistralnom putu Mokro-Sokolac za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnim putevima Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo) i Olovo-Kladanj (Karaula). Na magistralnom putu Stupari-Kladanj-prevoj Karaula zbog čišćenja saoobraćaj je obustavljen za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Jak vjetar stvara sniježne nanose i otežava vožnju i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar (na lokalitetu Malića Polje) i Kotor Varoš-Kneževo, na području Viševca.

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići ), Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen).

Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Danas objavljeno

Protesti zbog kovid propusnica u Rimu

M.

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Ostavite komentar