Obustava saobraćaja u centru Banjaluke zbog biciklijade - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

Obustava saobraćaja u centru Banjaluke zbog biciklijade

Biciklijada pod nazivom “Dva su točka dovoljna” biće održana danas kroz Banjaluku, u organizaciji Banjalučke kritične mase i Centra za životnu sredinu, uz podršku Gradske uprave.

Registracija učesnika je u 17 časova na parkingu kod “Kraša”, a start je zakazan za 18 časova.

“Nakon biciklijade, za sve učesnike pripremljena je tombola sa bogatim nagradnim fondom. Među glavnim nagradama su električni bicikl i trotinet koje je obezbijedila Evropska unija u BiH, zatim bicikl koje poklanja grad, te druge vrijedne nagrade, a ima ukupno 65 nagrada”, naveli su iz Gradske uprave.

Dodaju da ovom prilikom, organizatori današnje 20. biciklijade pozivaju sugrađane da im se pridruže.

Sponzori današnjeg događaja su i: Sport šop “Jošo”, “Kapriolo”, “Šimano”, “Soković sport”, “Movero” i “Tropik”.

Naime, danas se obilježava Dan bez automobila kao centralni događaj Evropske sedmice mobilnosti.

“Banjaluka se i ove godine priključila zajedno sa 3.000 gradova iz cijelog svijeta obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti u nastojanju da se ukaže na značaj zdrave životne sredine, pješačenja, biciklizma, te na neophodnost manjeg korištenja automobila, a većeg korištenja javnog prevoza”, rekli su iz Gradske uprave.

Dodaju da će u centralnoj gradskoj ulici biti obustavljen saobraćaj u periodu od 12 do 21 čas, na dionici od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Parka “Petar Kočić” za sva vozila, osim za autobuse.

“Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će regulisati i preusmjeravati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, saopštili su iz Gradske uprave.

Istakli su da će za vrijeme trajanja obustave biti izvršeno i mjerenje aerozagađenja pokretnom ekološkom stanicom u parku “Petar Kočić”, kako bi se uporedili podaci aerozagađanja kada je saobraćaj obustavljen sa podacima kada se saobraćaj odvija.

Nezavsine novine

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar