Obrt: Trampa od opoziva spasava njegov "ljuti neprijatelj" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Obrt: Trampa od opoziva spasava njegov “ljuti neprijatelj”

Demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin podneo je Kongresu zahtev za glasanje o rezoluciji o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa.

Demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin podneo je Kongresu zahtev za glasanje o rezoluciji o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa.

Povod su Trampove uvrede na račun nekoliko demokratskih kongresmenki imigrantskog porekla.

Međutim, demokratska predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi izjavila je da će taj zahtev biti obustavljen.

Grin je u zahtevu naveo da je Tramp izneo “rasističke uvrede” na račun obojenih predstavnica demokrata u Kongresu, kao i da Tramp nije sposoban da bude predsednik, preneo je AP.

Pelosi i drugi demokratski lideri, međutim, smatraju da bi glasanje o takvoj rezoluciji bilo nepotrebno, opasno i razdiruće u inače “ranjivom” Kongresu. Ona je navela da će odbor demokrata u Kongresu obustaviti Grinovu rezoluciju.

“Odmah ćemo se toga osloboditi”, rekla je Pelosi novinarima.

Tramp je u više navrata tokom prethodnih dana iznosio uvrede na račun kongresmenki, nazivajući ih, između ostalog, izazivačima nereda rođenim u inostranstvu i poručujući im da bi trebalo da se vrate u opustošena i osiromašena mesta iz kojih su došle.

Trampove opaske su u javnosti naišle na oštre osude za rasizam i ksenofobiju. I sama Nensi Pelosi je u jednom trenutku izjavila da predsednik hoće da “Ameriku ponovo učini belom”. Takođe, u više navrata je oštro kritikovala Trampa, s kojim je ulazila u sukob, što putem društvenih mreća, što putem medija. Pelosi inače važi za “ljutog neprijatelja” američkog predsednika.

B92

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Uhapšen Srbin iz Hrvatske Kostajnice

M.

Ostavite komentar