5. Februara 2020.

Obrok za gurmane: Musaka sa piletinom, sirom i pancetom

Big Portal

Sastojci:

oko 1,5 kg krompira
500 g pilećeg belog mesa bez kosti
250 g mesnate slanine pančete
2 veće glavice crnog luka
350 g tvrdog sira
3 kašike ulja

Začini za meso:

1 puna kašikica soli
malo mlevenog bibera, po ukusu
malo mlevene čili paprike

Za krompir:

2 ravne kašikice soli
malo mlevenog bibera

Za preliv:

3 jaja
250 g kisele pavlake
malo čili paprike

Priprema:
Krompir oljuštiti, oprati i iseći na tanke kolutove. Staviti u jednu činiju i posoliti i blago pobiberiti. Belo meso iseći na trake debljine oko 1 cm.

Tvrdi sir iseći na tanke komade, a slaninu iseckati na sitnije komade. Krompir i sir treba podeliti na dva dela. Zatim uzeti jedan dublji tiganj, pa ubaciti crni luk i slaninu, pa preliti s malo ulja.

Kratko propžiti, pa dodati belo meso i sve zajedno dinstati oko 10-ak minuta, pri tom često promešati. Pred kraj dinstanja posoliti, pobiberiti i posuti sa malo mlevene čili paprike. Uključiti rernu da se greje na 200°C.

Pripremiti jedan srednji, dublji pleh, pa dno pleha tanko nauljiti i rasporediti pola količine krompira. Preko toga staviti dinstano belo meso i onda prekriti sa komadima sira.

Sada preko mesa rasporediti drugi deo krompira i sira. Pripremiti preliv, jaja umutiti viljuškom, pa dodati kiselu pavlaku i sve zajedno dobro umutiti.

Sipati preliv preko krompira i sira i posuti sa malo čili paprike. Musaku staviti da se peče na 200°C i peći oko 40 minuta, odnosno dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo uz salatu od paradajza, kupusa, ili po želji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare