O'Brajan: Istorijski sporazum za Srbiju i Kosovo, ali i SAD - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

O’Brajan: Istorijski sporazum za Srbiju i Kosovo, ali i SAD

Savetnik za nacionlnu bezbednost SAD Robert O Brajan ocenio je danas da je sporazum o normalnizaciji ekonomskih odnosa kao istorijski sporazum.

Kako je rekao, on je istorijski ne samo za Srbiju i tzv. Kosovo, već i za SAD.

“Bilo je ovo divno jutro, napravili smo iskorak u normalizaciji ekonomskih odosa, pomirili konflikt koji je trajao decenijama i koji je bio zaglavljen godinama zahvaljujći predsedniku Donaldu Trampu koji je odlučio da pokuša nešto novo – da napravi novi pristup i da krenemo napred”, rekao je O”Brajan večeras na brifingu za novinare posle potpisivanja sporazuma.

“Vučić i Hoti doneli su istorijski sporazum dvema zemljama, ali i Sjedinjenim Državama”, rekao je O”Brajan i dodao da je ovaj istorijski sporazum usledio samo nekoliko dana nakon što su on i specijani savetnik Džared Kušner bili putnici na prvom komercijanom letu između Izralea i UAE.

Dodao je da je jedna strana ekonomskog sporazuma o normalizaciji donosa podrazumevala i uspostavljanje diplomatskih odnosa između Kosova, većinski muslimanske države, i Izraela, što je, kako je dodao, veoma značajno, jer je već drugi put ovog meseca Izrael normalizvoa odnose sa jednom muslimanskom zemljom.

B92

Danas objavljeno

Tužilaštvo BiH uložiće žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju “Dženan Memić”

M.

Hrvatska pošta neće izradu žiga sa Titovim likom

M.

Mask saopštio: “Na izborima 2024…”

M.

Ostavite komentar