O'Brajan: Istorijski sporazum za Srbiju i Kosovo, ali i SAD - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

O’Brajan: Istorijski sporazum za Srbiju i Kosovo, ali i SAD

Savetnik za nacionlnu bezbednost SAD Robert O Brajan ocenio je danas da je sporazum o normalnizaciji ekonomskih odnosa kao istorijski sporazum.

Kako je rekao, on je istorijski ne samo za Srbiju i tzv. Kosovo, već i za SAD.

“Bilo je ovo divno jutro, napravili smo iskorak u normalizaciji ekonomskih odosa, pomirili konflikt koji je trajao decenijama i koji je bio zaglavljen godinama zahvaljujći predsedniku Donaldu Trampu koji je odlučio da pokuša nešto novo – da napravi novi pristup i da krenemo napred”, rekao je O”Brajan večeras na brifingu za novinare posle potpisivanja sporazuma.

“Vučić i Hoti doneli su istorijski sporazum dvema zemljama, ali i Sjedinjenim Državama”, rekao je O”Brajan i dodao da je ovaj istorijski sporazum usledio samo nekoliko dana nakon što su on i specijani savetnik Džared Kušner bili putnici na prvom komercijanom letu između Izralea i UAE.

Dodao je da je jedna strana ekonomskog sporazuma o normalizaciji donosa podrazumevala i uspostavljanje diplomatskih odnosa između Kosova, većinski muslimanske države, i Izraela, što je, kako je dodao, veoma značajno, jer je već drugi put ovog meseca Izrael normalizvoa odnose sa jednom muslimanskom zemljom.

B92

Danas objavljeno

U školama Srpske 12 odjeljenja u izolaciji

M.

“To je više nego za žaljenje”

M.

U srijedu posebna sjednica NSRS o isporuci kiseonika

M.

Ostavite komentar