Obradović otkrio sa kojim igračem je imao najviše "problema" - BIGportal.ba
Košarka Sport

Obradović otkrio sa kojim igračem je imao najviše “problema”

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović na panelu u organizaciji Fondacije Novak Đoković govorio je o mnogim zanimljivim temama.

Jedna od njih ticala se saradnje sa igračima, odnosno sa kojim pulenom trofejni stručnjak je imao najviše problema sa uspostavi autoritet.

Odgovor je glasio – Bogdan Bogdanović.

“Nije naravno samo Bogdan, ali njega bih izdvojio. Bilo je to teško sa njim, bio mu je potreban period uklapanja. U smislu da razume šta ja hoću od njega. Kada je to shvatio, postao je dominantan igrač. Košarka je timski sport, ali i te kako zavisi od pojedinca. Bogdan je bio lider, danas je lider i nastaviće tako, zato što ima taj karakter u sebi”, rekao je Obradović.

Obradović ima rešenje za takve situacije.

“Uvek ja imam ideju, oni imaju ideju. Onda se nađem na terenu, razgovaramo i ti individualni razgovori pomažu. To nije jedan razgovor, već ih ima dosta, jer imamo 80 utakmica u toku sezone. Kod Bogdanovića je zanimljivo to što su kod njega momenti kada sam ga najviše kritikovao uticali najpozitivnije. Drugi nisu tako reagovali, pa sam kod njih morao da ublažim. Jako sam ponosan na njega”, istakao je aktuelni trener crno-belih.

Danas objavljeno

Bez Evropljanki u polufinalu Svjetskog prvenstva

Vanja A

“Piksi ima neku magiju, Portugalci nas se plaše”

Vanja A

Fjuri poručio Džošui: Ako si muškarac, pristaćeš

Vanja A

Ostavite komentar