Obradović: Nažalost nemamo dan odmora - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Obradović: Nažalost nemamo dan odmora

Rukometašice Srbije su ostvarile veliku pobjedu nad Južnom Korejom u prvom duelu druge faze Svgetskog prvenstva u Japanu.

elektor Srbije Ljubomir Obradović izjavio je da je Srbija bila vrlo dobra i da je zasluženo pobedila odlično organizovanog i tehničko-taktički potkovanog protivnika.

“Koreja je odlično odigrala prvu fazu takmičenja na ovom Svetskom prvenstvu i znali smo protiv koga ćemo igrati. Naišli smo na jednu organizaciono jaku i tehničko-taktički potkovanu ekipu sa kojom uopšte nije lako igrati. Uspeli smo da se pripremimo za više njihovih odbrambenih varijanti. Najbitnije je bilo da otupimo oštricu njihovog napada, u tome smo uspeli. Zasluženo smo pobedili, čestitke i Koreji, a mi idemo dalje. Nažalost, nemamo dan odmora posle ovako zahtevne utakmice kao što bi to trebalo. Čeka nas Nemačka”, izjavio je srpski selektor.

“Želela bih da čestitam Koreji, igrale su veoma dobro u drugo poluvremenu i nisu nam dozvolile da mirno privedemo utakmicu kraju. Čestitke i mojim saigračicama, borile su se od prvog do poslednjeg minuta, ključ je bio u tome što smo ispoštovale sve što smo se dogovorile sa selektorom. To je razlog osvajanja prvih bodova u glavnoj fazi”

Jae Von Kang, selektor reprezentacije Koreje, jedan od uzroka poraza našao je u smanjenoj rotaciji svoje selekcije.

“Izuzetno je bilo teško igrati protiv Srbije. Protivnice su koristile dobro prostor i svoju klupu, čestitam im na tome, a mi smo imali samo osam igrača u rotaciji, jer ostatak ekipe je mlad i nije na potrebnom nivou. Igračice su umorne, imamo i problema sa golmanima, koje nisu navikle na evropske šutere”, izjavio je korejski selektor.

Danas objavljeno

Juta nastavila pobjednički niz, Atlanta zaustavila LA Kliperse

Zeljka

Tajna Maradoninog sefa i bogatstvo od 500 miliona dolara

Zeljka

Duško Tošić neće doći u Zvezdu

Zeljka

Ostavite komentar