Obradović – "najveća želja je da se vratimo u Evroligu" - BIGportal.ba
Košarka Sport

Obradović – “najveća želja je da se vratimo u Evroligu”

Ponedeljak je veliki dan za Partizan.

Najtrofejniji evropski trener svih vremena Željko Obradović, devet puta šampion Evrope, od 16 sati biće promovisan na klupi Partizana.

Posle tačno tri decenije popularni Žoc se vraća tamo gde je počeo bogatu karijeru.

Obradović će izaći pred novinare i javnost da govori o ambicijama u narednoj sezoni.

Promociju Obradovića pratimo uživo.

Željko Obradović:

“Hvala Ostoji Mijailoviću na šansi koju mi ponovo daje da radim u Partizanu. Vrati osam se zbog onoga šta osećam iz nutra, najdublje emocije. Srećan sam zbog ove mogućnosti. Zoran je došao pre tri meseca, pokušavao sam sve ove godine da pomognem Partizanu, drago mi je da je Ostoja sredio neke stvari u klubu, pre svega finansijske, a sada svi treba da imamo u vidu, a to je neverovatna istorija. U Evropi ne postiji klub koji je dao toliko košarci, evropskoj i svetskoj. Jedini klub koji je u tom rangu je Real Madrid. Ova odlka je bila prilično laka, bez obzira što Zoran kaže da je trebalo vremena. Ja sam to prošle sedmice, kada smo razgovarali dva ili tri sata, već posle toga znao.

“Odgovorni smo zbog nekih stvari jer nas prate mnogi. Obećavam da ću učiniti sve da se spuste tenzije, da ne spominjem između kojih klubova, to nikome nije dobro. Onog trenutka kada se završi utakmica, da budemo spremni da jedni drugima čestitamo. Da ljudi prepoznaju da se dešavaju neke stvari, a da to nisu dosadašmnje stvari. Voleo bih i da Evroliga na ovim prostorima prepozna da ima klubova na ovim prosotorima klubova koji su zadužili evropksu košarku i da dođe do toga da više klubova odavde igra u Evroligi. To je najveća želja koju imam.

Ambicije? Najveće moguće koje mogu da imam. Interesuje nas da probamo da se vratimo u Evroligu, ali ne da igramo godinu dana, nego da budemo sastavni deo tog takmičenja. Ovih dana sam imao priliku da se čujem sa mnogo drugova. Hvala svima koji su mi slali poruke podrške. Mnogi su mislili da je ovaj moj potez rizičan, ali ja to ne shvatam tako. Najsrećniji sam kada izađem na parket, ogromnu želju imam i videćemo da napravimo tim koji je najkonkurentniji mogući. Crvena zvezda je poslednjih godina dominirala, Budućnost, Igokea, Mornar, Olimpija… Svi zaslužuju respekt.

B92sport.

Danas objavljeno

Kecmanović stao u četvrtfinalu

Vanja A

Jović pogodio, Fiorentina slavila u Škotskoj

Vanja A

Arsenal rutinski, Murinjo na kolenima, katastrofa Olimpijakosa

Vanja A

Ostavite komentar