Obradović: Izgubili smo najboljeg - BIGportal.ba
Košarka Sport

Obradović: Izgubili smo najboljeg

Dušan Ivković mu je otvorio prostor u reprezentaciji.

Do nezamenljivog člana najboljeg tima, a Saša Obradović mu je uzvratio sjajnim partijama, od Evropskog prvenstva 1995. godine, pre i posle koga ništa nije bilo isto pod srpskim obručima i u sportu.

Nekadašnji trofejni plejmejker i ništa manje uspešan trener, pogođen je odlaskom legende.

Izgubili smo jednog od najboljih, ako ne i najboljeg. To je veliki udarac, ne samo za košarku na ovim prostorima, nego i mnogo šire. Bio je nešto posebno za tu zlatnu generaciju, koja se, posle sankcija, tako furiozno popela na najviši stepenik postolja za medalje,“ priča Obradović za Sport klub.

I njemu je veliki trener znao da pronađe ulogu po meri, da bi sve funkcionisalo kao šampionski sat.

Bio je neprevaziđena trenerska i ljudska figura. Znao je da napravi balans autoriteta i kada je Željko Obradović nastavio njegov posao u nacionalnom timu. Uvek je bio tu za nacionalni tim, ulivao sigurnost, bez obzira na znanje Žoca. Kada god je bilo potrebno, bio je uz nas i za nas.“

Govoreći o klučnim profesionalnim osobinama, Obradović je nastavio:

Duda je imao moć da motiviše, izvuče maksimum iz svakog od nas, ne samo na terenu. Pomagao je i u onim stvarima, koje nisu bile direktno košarkaške, u onome što se dešava u dubini svlačionice, daleko od javnosti, uspeha i medalja. Izuzetan karakter, harizmatičan, od onih koji, čini vam se, sve mogu da reše. Kao da za njega nije bilo prepreke. Najveći...“ tako ga se seća Saša Obradović.

Sportklub.

Danas objavljeno

Dragićeva “strela” za Divca: Ako nisi birao Dončića onda ne znaš košarku

Vanja A

“I Đoković je ljudsko biće – to niko nije uspio pola vijeka”

Vanja A

“Bjelica je paklen igrač”

Vanja A

Ostavite komentar