Obradović: Dangubić je kapiten Partizana - BIGportal.ba
Košarka Sport

Obradović: Dangubić je kapiten Partizana

Željko Obradović, trener Partizana, rekao je da je Nemanja Dangubić bio kapiten crno-belog tima.

Košarkaši Partizana su rezultatom 84:77 pobedili Lijetkabelis u 5. kolu Evrokupa.

“Osećaj je da smo igrali dosta dobro u nekim momentima i više puta imali po 10 poena razlike, ali smo dozvoljavali da se vrate. To su problemi u našoj igri, nekada ne razumemo kako igramo odbranu….Dangubić je kapiten Partizana, nema tu ničeg posebnog to je moja odluka. Večeras sam koristio osam igrača koji su to zaslužili zalaganjem na treninzima. To je sve normalno ja sa tim ljudima živim 24/7. zato večeras četvorica nisu igrala. Svi su ovde jednaki i imaju obavezu da se bore za klub”, rekao je Obradović.

“Oni su se nudili, a mi nismo znali da uzmemo. Nekoliko puta smo imali 10 poena prednosti i sa klupe zvali odbranu, a igarči nisu ispunili. Čista dekoncentracija, priačmo o odbrani čovek na čoveka tu moraš da budeš fokusiran, ne pričam o zonu u koju su oni recimo stali sad na kraju. Ovaj tim je šuterski orijentisan, a mi kasnimo za igračima. Zašto kasnimo? Videćemo na snimku. Zek i Panter imaju iskustvo i ko još? Koprivica? Smailagić? Glas? Ovo je novmebar, ko je očekivao da ovako bude u novembru svaka mu čast”, rekao je trofejni stručnjak.

Željko Obradović je o dovođenju novog igrača govorio na konferenciji za medije.

O dovođenju centra, rekao je sledeće:

“Da bi odustali morali smo da imamo plan. To je bila tema koja je više bila pristuna van mene, meni su navijači prilazili i isto sam im rekao. Da imam peticu koja može da promeni doveo bih ga, umesto da dođe neko i da uzima minute Balši Koprivici. To nema nikakvog smisla, ja verujem u tog dečka i videćemo dokle će da dogura kao igrač, ali ja verujem u njega. Što se tiče tržišta da potpisujem samo da bih potpisivao ja to nikad nisam uradio, samo treba da svi shvatimo gde živimo i gde radimo, ta priča o budžetima je… Bože me sačuvaj. Imam igrače u timu koji razumeju košarku i kada neko dođe treba da pomogne, a en da dovedem nekog i da kažu ovaj poludeo o čemu se radi ako budemo mislili da na tržištu ima bilo koga, ne mora centar, nego bilo koja pozciija. Sezona je dugačka”, rekao je trener Partizana.

Danas objavljeno

Junajted dao Ronaldu dozvolu da ode

Vanja A

Mnogo mi znači što mogu opet da budem broj 1

Vanja A

FIFA suspendovala Fudbalski savez Indije

Vanja A

Ostavite komentar