26. Decembra 2019.

Oboren dnevni red, prekinuta sjednica Skupštine KS

Big Portal

Nakon toga “nova većina” oborila je dnevni red današnje sjednice na kojem je bio Budžet, pa je sjednica prekinuta.

Podsjetimo, nakon što su 13.decembra SDA, DF, SBB potpisale koalicioni sporazum i zajendo stupile u vlast na razini BiH i FBiH, odluka je “pala” da ove stranke to učine i na razini Kantona Sarajevo.

Tako da sad novu većinu čine SDA, SBB, i DF koje imaju više od 18 “ruku” u Skupštini KS.

U toku sjednice koja je prekinuta Mirza Čelik (SDA, poslanik kazao je da postoji nova parlamentarna većina u Skupštini KS koja je dostavila zahtjev za dopunu dnevnog reda. Kako kaže, traži da se na dnevni red stave dvije tačke i to smjena Vlade KS i imenovanje novog saziva Vlade KS.

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS, je rekao da su predložene tačke dnevnog reda odbijene na sjednici Kolegija Skupštine KS i da Kolegij definiše dnevni red, a da se Skupština izjašnjava o tačkama.

“Poslovnik kaže da se uz zahtjev za smjenu Vlade KS dostavlja detaljno obrazloženje. U vašem zahtjevu je pisalo samo da imate 18 ruku”, kazao je Konaković.

Dok se odvijala rasprava oki dnevnog reda Damri Nikšić, samostalni poslanik u Skupštini KS uzvikivao je “izdajnici”.

Podsjetimo, za sutra zakazana sjendica Kluba Bošnjačkog naroda u ovoj Skupštini na kojoj će donijeti odluku o smjeni Konakovića i imenovanju novog predsjedavajućeg Skupštine KS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare